EN     RU

Medan vissa katter är blyg med både människor och andra djur, andra är alltför aggressiv. En aggressiv katt kan vara territoriella, attackera någon annan katt i huset. De aggressiva katter kan även orsaka sår på sina ägare eftersom de spelar för grovt. Här är hur man handskas med en aggressiv katt:

Undersök situationen

Eftersom din katt agerar aggressivt? Försök att hitta sin trigger. En aggressiv katt kan vara territoriella, rädd, stressad eller överstimulerad. För att ta reda på varför din katt är aggressiv du kan arbeta runt dessa triggers. Lär trösklarna för din katt, vissa kan bli aggressiv endast när situationen passerar en viss punkt. Till exempel har många katter blir alltför aggressiv efter en lång spelsession.

Ta ut katten ur situationen

Om din katt beter sig alltför aggressivt mot en människa eller ett annat djur, för att separera de två så att ingen blir skadad. Detta ger också din katt en chans att svalna innan pälsen börjar flyga. Låt din katt att närma sig nya människor och djur på deras villkor, snarare än att tvinga dem tillsammans.

Umgås din katt

Katter måste socialiseras från den tid de är unga kattungar så att de vet hur man beter sig korrekt runt människor i alla åldrar, katter, hundar och andra djur. Den äldre katten, kommer längre denna process ta, men det betyder inte att en äldre katt som är aggressiv kan inte lära sig att umgås med människor och djur. Exponera din katt till dessa typer av situationer kan lära dem ordentliga svar, inte aggressiva.

Hjälp din katt slappna

I vissa situationer, helt enkelt låta din katt att gömma sig i sitt "säkra zonen" kan stoppa deras aggression. Katter som fruktar verkligen vill göra situationen försvinna. Om de kan gömma sig för ett tag ", kommer de förmodligen att vara mycket mindre aggressiv senare.

Tillåt lämpliga avsättningsmöjligheter för aggression

Vissa katter kan bli aggressiv, ibland otillräcklig eftersom de helt enkelt inte har någon annan tidpunkt att lämna sina naturliga rovdjur instinkt spelar in. Katter älskar att jaga och kasta sig över leksaker. Håll tårna och händerna ur spelet, eller lära sig att aggression mot människor är acceptabelt. Låt inte att bita under spelets gång, även om kattungen är ung. Om de biter, skriker "aj" högt, även om det inte ont.

Veterinär råd

Om dina ansträngningar inte verkar minska aggressiviteten hos din katt till arbete, besöka din veterinär för rådgivning. Det är möjligt att det finns ett hälsoproblem som påverkar humör och temperament din katt. Precis som människor, kan katter bli grinig när i smärta. Vissa veterinärer kan rekommendera spaying eller kastrering din katt, vilket kan göra dem mindre aggressiva.

avkastning <<<<<<<