EN     RU

Lever lipidosis är mer allmänt känd som fettlever. Hos katter, är sjukdomen ofta misstänkt när en katt är överviktig plötsligt slutar att äta och verkar inte ha någon aptit.

Utan rätt kost, startar kattens kropp för att skicka det fett lagras i levern. De fettceller samlas där för att de behandlas alltför långsamt, och över tid, kan detta leda till levern misslyckas. Leverförfettning är dödlig om den inte behandlas omedelbart. Behandling för fettlever inte omfattar förändringar i kost som du behöver för att följa om du vill att katten att leva ett långt och hälsosamt liv med dig. Så här gör du för att mata en katt som leverförfettning:

Ta din katt till veterinären

Om du märker symtom på denna farliga sjukdom, ta din katt till veterinären omedelbart. Veterinären kommer att behandla sjukdomen och att Skötselråd, inklusive en plan för att mata din katt.

Förstå sjukdom din katt

En katt med fettlever inte äta på egen hand. Flera veckor av en proteinrik kost kan vända skick, och din katt kommer att få sin aptit tillbaka. Försök locka din katt med hans favorit pipa, men om du får så långt du har sett en veterinär för sjukdomen, är det inte troligt att din katt äter, och du kommer att behöva börja tvångsmatning genom ett rör.

Matning genom ett rör

Istället för att äta från en skål, är majoriteten av katter med leverförfettning matas genom en slang in i magen eller matstrupen. Typen av mat är urvattnat konserver. Detta är förmodligen bästa chans att din katt att leva ett hälsosamt liv med fettlever. Din veterinär kan ge dig maten förblandas eller riktningar för att blanda sina egna. Du kommer att behöva sakta driva mjuk mat genom röret med hjälp av en spruta. Tryck inte för fort, eller din katt kan kasta upp. Mata bara så mycket mat som din veterinär rekommenderas, även om det verkar vara en mycket liten mängd. Försök att hålla dem lugna som mata dem; med en tillförselledning är inte en mycket behaglig upplevelse för din katt.

Återfukta din katt

Katterna med denna sjukdom ofta blir uttorkad. Om du inte dricker tillräckligt med vatten på egen hand, kan du behöva ge din katt med extra vätska. Din veterinär kan visa dig hur man gör detta.

Avvänjning din katt till röret

Din katt kommer förmodligen behöva vara rör matas under flera veckor. Detta ger tillräckligt med tid för kroppen att bearbeta fet katt som redan hade skickat till levern, och gör det möjligt för levern att återfå sin rätta funktion. Efter det försöker avvänja din katt ur röret och tillbaka till fast föda. Det kan ta flera försök under en period på några veckor, så ha tålamod. Även matning rör av en katt kan vara en knepig uppgift, inte försöka göra din katt äter på egen hand för tidigt. Röret kan komma ut när din katt äter tillräckligt med mat på egen hand igen. Sondmatning är mycket stressande för din katt, men kom ihåg att aptiten för din katt fortfarande kommer att vara mycket låg.

leverförfettning är ett allvarligt tillstånd som måste behandlas omedelbart. Om fångat omedelbart och din katt sköts på rätt sätt, inklusive tillräckligt med näring, kommer din katt har en god chans att överleva.

 

avkastning <<<<<<<