EN     RU

Ibland katter kan ha andetag som är bara hemskt. Många katter älskar att krypa upp i sängen med sina ägare, men det kan helt enkelt vara outhärdligt om din katt har dålig andedräkt. Lyckligtvis finns det sätt att lösa detta. Behandla möjliga orsaker till dålig andedräkt och att införa livsmedel och godis som kan hjälpa fräscha andedräkt din katt. Så här gör du för att fräscha andedräkt din katt:

Borsta dina tänder

Gör många djurägare inte inse att deras katt tänder kan borstas som mänskliga tänder, men helst detta bör göras varje vecka för att hålla din katts tänder och tandkött friska. Köp en tandborste och tandkräm speciellt framtagen katt till djuraffär. Det bästa för att starta den här processen när din katt är unga, så att de kan vänja sig vid det, även om äldre katter kan anpassa sig till denna process. Medan du är där, tittar in i munnen på din katt för eventuella tandproblem eller potentiella matrester fångade.

Besök veterinären

Kronisk dålig andedräkt kan vara en orsak läkar- eller tandläkar. Besök din veterinär för att ta reda på möjliga orsaker och behandlingsalternativ. Sjukdomar som sträcker sig från diabetes till tandlossning kan orsaka dålig andedräkt hos katter, och kan inte behandlas utan hjälp av din veterinär. Oavsett hur många gånger du borstar din katt, kommer din katt alltid har dålig andedräkt, om du inte behandla dessa orsaker. Om det inte finns några hälsoproblem, kan din veterinär också förskriva produkter för frisk andedräkt din katt.

Gå till torrfoder

Vissa våta kattmat kan ge din katt hemskt andedräkt. Fuktiga kattmat själva ofta fruktansvärd lukt, och har en vana att hålla sig i kattens mun. Det är en vanlig källa till dålig andedräkt i katter. Undvik mat inte är avsedda för katter, såsom mjölk, som kan störa magen på din katt och orsaka dålig andedräkt. Torrfoder tenderar att bevara friska tänder och tandkött, förebygga tandproblem som ofta orsakar dålig andedräkt, och är det bästa valet om du försöker att eliminera dålig andedräkt.

Köp särskilda behandlar

De flesta djuraffärer bära tand tuggar och behandlar syftar till att fräscha andedräkt din katt. Andra produkter för att försöka inkludera droppar mynta framtagen för att vara säkra för husdjur. Detta är ett enkelt sätt att fräscha upp din katt andetag utan att ändra sina rutiner.

Dålig andedräkt hos katter är oftast orsakas av kost, brist på tandvård, eller underliggande medicinska problem, även om vissa katter har naturligtvis dålig andedräkt. Undersök de möjliga orsakerna till dålig andedräkt på din katt, öka tandhygien, och ge din katt mat och andra produkter som kommer att styra deras dålig andedräkt.

avkastning <<<<<<<