EN     RU

Har du märkt din katt huka eller körs i rädsla för den tid då du börjar dammsuga? Många katter är rädda för dammsugaren. Det kan vara höga ljud, eller diande åtgärder som kan fånga deras päls. Vad det än är, är många katter absolut förstenade av denna enhet. Så här gör du för att skydda din katt från dammsugaren:

Ge en tyst plats

Det finns ett rum i ditt hem som du kan suga mindre ofta? Ställ upp som en lugn plats för din katt för att undvika dammsugaren. Innan du börjar detta hushåll knepig, hitta din katt och lugnt ta dem till detta rum. Och "bättre om du har en säng eller andra möbler kan dölja nedan om bullret från vakuum metoder skrämmer dem. Om din katt har sin "säkra zonen", där han älskar att gömma sig när det finns alltför många människor i huset eller en storm bryggar, skulle detta vara det perfekta valet under tiden för aspiration.

Undvik att suga

Om din katt tillbringar tid utomhus, vänta tills du är långt borta innan du drar ut dammsugaren. Starta inte dammsugaren när din katt är uppkrupen i sin favoritplats på soffan och sov. Om din katt är precis innanför, vänta tills de är i sitt tysta rum innan du börjar dammsuga, försök inte att slå på dammsugaren i ett försök att få dem att gå i den riktningen.

Var lugnande

Katter har känslig hörsel och kan ha skrämda av de tomma som unga kattungar. Förstå att du inte kan resonera med din katt och om din katt är rädd för dammsugaren, är det osannolikt att du någonsin kommer att acceptera det. Låt din katt är rädd, inte skrika på dem, skrämma dem mer.

Hitta en bättre vakuum

Vissa luckor kan vara lättare för katter än andra, så om du menar allvar med att skydda din katt från dammsugare, hitta en tystare modell. Vissa ljud är tomma i intervallet 80 till 90 decibel. Stark nog för mänskliga öron, är utfrågning av katter mycket känsligare än vår, vilket innebär att denna högt ljud är verkligen traumatiskt för dem. Idag kan moderna dammsugare hittas med operationen mycket tystare.

Undvik slangkopplingen

Många katter är särskilt rädd för slangen, kanske från tidigare erfarenheter med att suga i sin päls. Undvik att använda fäströret när din katt är runt. Speciellt undvika att försöka att rengöra soffan med denna attack medan de sover på den.

Det är svårt att förstå varför de flesta katter hatar dammsugaren, så istället för att försöka lindra deras rädsla, är det oftast mycket lättare att helt enkelt undvika dammsugaren nära dem så att inte skrämma. Du kan flytta din katt i ett tyst rum, undvika att dammsuga när de är i närheten av, eller undvika att använda en äldre, starkare vakuumslang anslutning. Oavsett din strategi för att skydda katten från dammsugaren, håll lugn och lugnande att undvika att skrämma din katt ännu mer.

avkastning <<<<<<<