EN     RU

Smal, elegant och stora öron, den Abessinien katten är en av de äldsta raserna att bli erkända av fans av katter.

    

Historien om Abessinien katter

Den Abessinien katten är fortfarande en populär ras på showen kretsen, men dess exakta historiska ursprung är fortfarande okända. Även om deras namn antyder att många att de första Abessinien katter hittades i Etiopien (tidigare Abessinien), är titeln lite "missvisande. De fick sitt namn bara för att de första Abessinien katter ska visas konkurrens importerades från Abessinien. Även idag, ursprunget till dessa katter förblir spekulativa. Men enligt The Cat Fanciers 'Association, har många genetiker kommit fram till att katterna Abessinien ursprung i regionerna i Sydostasien och Indiska oceanen kusten.

I själva verket kan du läsa en detaljerad beskrivning av Abessinien vid Association of Cat Fancier (CFA) officiella hemsida. När allt är CFA föreningen katten mest kända och respekterade bland uppfödare, och har producerat många prisbelönta Abessinien under de senaste 100 åren.

Funktioner i Abessinien

Funderar på att köpa en katt Abessinien? Eller kanske du är ägare av en katt som verkar främst Abessinien, men du är inte säker på om dess exakta ras. Föreningar katt värd visar för väl uppfödda katter finns i världen av jordbruket i syfte att säkerställa bevarandet av rasstandarden egenskaper. Varje förening katt har liknande normer, men naturligtvis CFA förblir den mest konservativa, så du kanske vill ta en titt på rasstandarden för CFA till Abessinien.

Abessinien katter är smidiga med trekantiga ansikten motverkades av stora öron, och deras ramar svelte stöds av långa smala ben. Deras päls kan komma i många färger, men oftast känns igen av en mantel tabby-fantasy. Dessutom är denna ras mycket lik katterna avbildas i gamla egyptiska tombmålningar.

Tyvärr, om du äger ett husdjur med en katt som verkar vara typiska Abessinien, är det osannolikt att du kommer att kunna visa ditt husdjur som en katt Abessinien. Nästan varje förening katt kräver ett omfattande test av stamtavla för ditt husdjur. Den mer konservativa föreningen, den största i detta test kommer att bli. Men många organisationer har en kategori show för husdjur; Detta är en kategori av underhållning för icke-uppfödare som vill bara skryta funktionerna skatten på sina fyrbenta vänner bedårande.

Personlighetsdrag av rasen Abessinien

Abyone som syftar till att äga eller ras katter Abessinien kommer att vara glad att notera att denna ras har länge varit känt för sin höga intelligens. Egentligen har Abessinien katter varit kända för att lösa problem på ett sätt som är jämförbar med människor. Vad innebär detta för den genomsnittliga sällskapsdjur ägare? Medel ändlös underhållning. Dessa katter är inte den typ av liggande slappt på möbler hela dagen. Istället kan du förvänta dig en hel del kreativa handlingar ofog, samt några anmärkningsvärda talanger av intellekt.

Abessinien sägs också vara folk-orienterade; Detta är bra om du har barn eller om du bara vill ha en följeslagare i en mycket interaktiv husdjur. Du måste dock ge en lämplig underhållning för dessa katter, eftersom de är också mycket aktiva. Deras athletic bedrifter bara tvinga ägarna att stuva undan specialiserade föremål utom räckhåll. Abessinier är utomordentligt vig. De kommer att ha lite problem att hoppa på topphöjder åtkomliga.

Köpet av en Abessinien

Om du funderar på att köpa en Abessinien katt, är det viktigt för dig att köpa från en uppfödare som är erkänd av minst en katt association. Abessinier i djuraffärer kan inte garanteras om du inte har ett proof-of-solid stamtavla som går tillbaka upp till åtta generationer. Det enda bevis är osannolikt att komma med ditt köp djuraffär.

Istället kan du rådfråga katalog som BreedList.com som tar dig till de abessinska uppfödare över hela nationen. Du kommer alltid vill uppmärksamma nivån utmärkelser avel katter har förvärvat på displayen om du funderar på att köpa din Abessinien för showen kretsen.

avkastning <<<<<<<