EN     RU

Visste du att pälsen på korthåriga katter kan trassla dig? Även om det är vanligare hos långhårig sort, kan alla katter få mattor i sin päls. Här är hur man ska behandla en katt för tovigt päls:

Förhindra mattor

Förhindra mattor för att hålla din katt inomhus och grooming ofta. Vissa katter kan päls matta snabbare än andra, så var uppmärksam på de särskilda behoven hos din katt för att avgöra hur mycket vård deras päls kräver och hur mycket du bör låta dem vandra.

Borsta pälsen av din katt

Groom din katt regelbundet med en borste eller en kam särskilt utformade för katter. Börja grooming kattungen från en ung ålder så att de vänjer sig; Äldre katter kan hatar att skötas om det inte gjordes av den tid de var en kattunge. Ge inte din katt ett bad innan du borstar, eftersom detta kan skapa trassel som är svåra att ta bort. Om du måste bada en katt, kamma håret först, och sedan ge din katt ett bad. Om din katt har mattor och förväntas att bada katten, använda lite "av balsam direkt på mattorna.

Var lugn

Om din katt hatar att styras, behålla lugnet. Katter kan känna ångest. Vänta tills din katt är avslappnad och sömnig, snarare än att försöka ta bort mattorna när din katt vill äta eller spela.

Utarbetada mattor

Om du hittar mattor när du tvättar din katts päls, arbeta noga på dem med fingrarna. Var noga med att inte dra mattorna alltför långt från din katts hud när du arbetar mot dem. Detta skulle skada katten, som om någon drog hennes hår.

Använd en sax

Om din katt har små mattor i sin päls, kan du behöva skära ut om en borste eller fingrarna inte kommer att fungera. Börja bort från huden och försiktigt skära ner i mitten av päls matta. Så försök att lösa det med fingrarna innan du gör några fler nedskärningar. Var mycket noga med att inte skära in i huden på din katt.

Ta en paus

Om din katt är alltid irriterad, som du fortsätter att träna päls mattor, ta en paus. Återgå till jobbet senare när du är både avslappnad. Du behöver inte räkna ut mattor på en gång.

Besök en pistmaskin

Om din katt mattor är alltför svårt för dig att ta hand om dig själv, ta din katt till en groomer som kan ta hand ordentligt för sin päls. Stora mattor eller icke samarbetsvilliga katter kan göra jobbet för svårt att göra på ett säkert sätt utan att grooming erfarenhet. I värsta fall kan det hända att groomer ens raka din katt att bli av mattorna.

Mats kan faktiskt vara mycket obehagligt för katten. Dra i omgivande hår, och kan också irritera huden. Det är mycket viktigt för behandlingen av en katt för päls ruggig, så fort du ser dem så att de inte blir större eller mer obekväm.

avkastning <<<<<<<